Translate

3 Şubat 2008 Pazar

Deniz Feneri

DENİZ FENERİ
Aydın Tiryaki
2006-2007


Terkedilmiş bir deniz feneri
28.10.2006

Deniz Feneri çok özel bir yerdir, görünümü güzeldir ve çok güzel şeyleri simgelerler benim için. Onun görevi sevdiklerini korumaktır, dalgalı, fırtınalı günlerde ve karanlıklarda kötülüklerden, tehlikelerden korumak. Deniz feneri iyi dosttur. Deniz fenerinin kimseye kötülüğü dokunmamıştır.

Bu fener şimdi yok
12.11.2006

Fotoğraf çekerken o anın bir kez daha yaşanamayacağını düşündüğüm için fotoğraflara çok değer veririm. Hele fotoğraftakiler yoksa artık... İnebolu limanındaki büyük mendirekteki feneri anlatacağım, 125 yıldır tamamlanmadığı söylendiği için medyamızın haber yapmayı sevdiği İnebolu limanındaki feneri...

Fenerde kargalarla konuştum
03.01.2007

Bugün fenere çıktığımda kargalarla konuştum. Fenerin üzerindeki ağacın dallarında öylece duruyorlardı, yakınlarına gittiğimde selam bile vermediler. Kırılmışlardı, darılmışlardı.

İnebolu Limanına fener gibi bir fener yapılsın
04.01.2007

İnebolu Limanının inşaatı süren uzun mendireğine İneboluluların girmesi uluslararası güvenlik gerekçesiyle birkaç yıldır yasak. Bugün limanın balıkçılar için ayrılmış bölümündeyken mendirekte dolaşanları gördüğümde onlar adına sevindim, saçma bir yasağa aldırmayıp denizin güzelliğine daha yakın oldukları için...

Deniz feneri, yelkenli ve sayılarla oynamak
07.02.2007

O limandaki deniz feneri sekiz saniyede bir göz kırpıyordu. En güzel yelkenliyi aramıştı bütün gün. Sabah güneş doğduktan sonra ışığı görünmez olmuştu. Denizde fenerin farkında bile olmadan süzülen bir yelkenli göründü.

23 Eylül, İnebolu deniz feneri ve ekinoks
23/09/2007

İnebolu’da Eylül ayında sıcak yaz günlerinin etkisi hala görünüyor. Eylül ayının sonuna yaklaşıyoruz. Ekinoks günü geldi, Eylül’ün ekinoksu, 23 Eylül.

Arama

İzleyiciler